Moonbeat Mechelen

MOONBEAT: Een enorme variatie aan podiumkunsten

Auteur: Sam Broeckhoven, Student Journalistiek Thomas More Mechelen

Moonbeat, misschien zegt het je niets, misschien juist heel veel. Wat wel gezegd kan worden is dat het zeker een bezoekje waard is. Het is een plek waar theater en muziek hand in hand gaan. Een privé-initiatief opgestart door vrienden met elk een eigen idee. De ene wou een theater en de andere een opnamestudio. Na lang zoeken vonden ze een plekje aan de Vijfhoek in Mechelen om hun ideeën uit te werken. Nu na vijf seizoenen zijn ze uitgegroeid tot een heus cultuurcentrum dat jong en oud aantrekt.

Oprichters Jef Dewit, Kathleen Sterckx en Wim De Baere richtten Moonbeat ongeveer vijf jaar geleden op. Een nieuw cultuurcentrum bestormde Mechelen met een enorme variatie aan podiumkunsten. Zo bieden ze theater, muziek en komedie aan. “Zolang het creatief is, wordt het goedgekeurd,” zegt Madelon Huybrechts, Events en communicatie. De sfeervolle kelder huren voor het organiseren van evenementen is ook mogelijk.

Gevarieerd aanbod
Je kan je verwachten aan zowel eigen creaties als stukken van toneelgezelschappen. “Dit jaar waren het twee eigen stukken, maar volgend jaar worden dit er vier,” zegt Madelon.

Voor muziek ben je bij Moonbeat ook aan het juiste adres. Zo heeft Moonbeat een opnamestudio waar iedereen gebruik van kan maken. Dit jaar organiseerde Moonbeat de Lokale Heldinnen. Met deze concerten wil Moonbeat jonge bands een kans geven. Lokale bands als ‘Selene’s Garden’, die een combinatie van pop en folk brengt, en artiesten als ‘The Monotrol Kid’, met zijn folk ballades, kwamen al langs bij Moonbeat.

De opnamestudio is volledig uitgerust met professioneel opnamemateriaal. De studio beschikt over een moderne controlekamer met professionele opnamebooth. Je kan bij Moonbeat cd’s opnemen, maar ook filmopnames zijn mogelijk. “Zo zijn er bands die hun muziekvideo komen opnemen bij ons,” zegt Madelon. “We nodigen dan publiek uit en zo krijgen ze een live video”.

Zeer ruim publiek
“Onze doelgroep is zeer ruim,” zegt Madelon. Er is voor iedereen wel wat. Voor de allerkleinsten zijn er de kindervoorstellingen en ontbijtcinema. Voor de muziekliefhebbers onder ons zijn er de concerten. Zowel bekende namen als beginnende bandjes uit Mechelen geven hun beste optreden. “We proberen zoveel mogelijk te focussen op de man in de straat”. Je hoeft niet cultureel hoogstaand te zijn om de voorstellingen bij te wonen. “Iedereen is welkom,” laat Madelon ons overtuigend weten.

Naamsverandering
Toch vertelt Madelon dat de naam niet meer hetzelfde zal zijn volgend jaar. Moonbeat wordt Theater M. Dit wil niet zeggen dat ze alleen maar gaan focussen op theater. Ze willen alleen een duidelijk onderscheid creëren tussen hun theatervoorstellingen en hun evenementen. “Nu valt het ons op dat sommigen ons niet altijd even goed kunnen definiëren,” zegt Madelon. “Hopelijk is dit na de naamsverandering verleden tijd”.

KC Moonbeat VZW
Oude Brusselsestraat 10-12
2800 Mechelen
015 638909
http://www.moonbeat.be/
http://www.theaterm.be/
https://www.facebook.com/MoonbeatBE
https://twitter.com/MoonbeatBE
https://www.facebook.com/TheatermM

Auteur: Sam Broeckhoven, Student Journalistiek Thomas More Mechelen

Copyright Foto’s: Sam Broeckhoven

Moonbeat Mechelen Moonbeat Mechelen Moonbeat Mechelen Moonbeat Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.