Sava Mechelen

SAVA, tapasbar met muzikale toets

Auteur: Astrid Janssen, Student Journalistiek Thomas More Mechelen

Op de Grote Markt van Mechelen, voorzien van zuiderse terrastafeltjes, ligt de tapasbar SAVA. Uitbater Karel Meyers startte twee jaar geleden de zaak op samen met drie vennoten. In maart 2013 openden ze de deuren en groeide ze uit tot een hippe, vernieuwende bar in het hartje van de stad.

De houten inrichting zorgt voor een rustige sfeer. De kleurrijke accenten, zoals de typisch zuiderse tegels van de bar, geven een frisse toets aan het interieur. De grote ramen aan de voorkant van het gebouw zorgen voor veel natuurlijke lichtinval, wat de ruimte aangenaam en open maakt. De bar heeft ook een tweede verdieping. De ruimte is een weerspiegeling van de gelijkvloers, op enkele details na. In combinatie met het terras biedt de tapasbar voldoende plaats voor een ruim publiek.

Tapas tot in de late uurtjes
SAVA heeft een volledig dagmenu in de aanbieding. ’s Morgens kan je er terecht voor een ontbijt met chocoladekoeken. Wie graag een koffie lust bij de ochtendkrant, vindt zijn plaatsje aan de toog. Een kleine tapa, zoals de Ensaladilla Russa – een slaatje van ei, tonijn, olijven, aardappel, erwtjes en wortels – kan dienen als snelle hap. Een combinatie van meerdere tapas zijn een volwaardig avondmaal. De keuken blijft open tot middernacht. Ook het ruime aanbod aan wereldwijnen zijn een meerwaarde voor de bar.

Een muzikale toets
Eén dag per maand nodigt Karel een muziekgroep uit om de klanten te laten kennis maken met muzikaal talent. Hij vindt het erg belangrijk dat lokale, opkomende bandjes de kans krijgen om van zich te laten horen. Maar ook grotere namen passeren de revue. Zo stonden de Mechelse muzikanten van Pardon Service, Tom Kestens en The Voice van Vlaanderen-winnares Dunja al op de houten planken van hun tweede verdieping. De optredens kondigt Karel aan via de Facebookpagina en op de website. Ook affiches worden soms in het Mechelse straatbeeld verspreid om de artiesten aan te kondigen.

“Veel extra volk lokken de bands niet. Maar ze zorgen wel voor een meer gevarieerd publiek. De muzikanten brengen hun eigen fans mee, wat voor een leuke ambiance zorgt!”

Voor ieder wat wils!
Karel zorgt ervoor dat verschillende genres elkaar afwisselen. “Ik probeer te zorgen voor een mooie mix van stijlen. Als we de ene maand een rockband te gast hebben, zal er daarna jazz- of popmuziek aan de beurt komen. Voor ieder wat wils!”

SAVA Mechelen

Grote Markt 13
2800 Mechelen
+32 (0)15 64 70 90
www.savamechelen.be
www.facebook.com/savamechelen
Alle dagen open van 9:00 tot middernacht (of later).

Auteur: Astrid Janssen, Student Journalistiek Thomas More Mechelen
Copyright Foto’s: Astrid Janssen

Sava Mechelen Sava Mechelen Sava Mechelen Sava Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.