Pop up: Even wegdromen met de juwelen van Mika

Auteur en foto’s: Karin van BlueTales

Ik ben zelf de trotse eigenares van een aantal MIKA juwelen. Ik stap dus met plezier en gretige oogjes de pop up van MIKA in de Borzestraat binnen.

MIKA staat voor Mireille en Katrien. De twee hartsvriendinnen leerden elkaar kennen op de academie en vormden als snel een onverslaanbaar duo. Als MIKA ontwerpen en maken ze  handgemaakte, eigentijdse juwelen aan betaalbare prijzen. De dames hebben beide een andere stijl, Katrien zal meer voor bloemen en vormen gaan en Mireille is dan weer wat abstracter gezind. Deze Ying en Yang formule werkt, want als ze beide dol zijn op een ontwerp is het gegarandeerd een hit bij de klanten.

Klanten staan centraal bij MIKA. Het nauwe contact met de klanten door maatwerk en homeparties inspireert en motiveert onze dames om elke dag opnieuw ontzettend veel moois te ontwerpen.

Dit maatwerk was de inspiratie voor een opvallende lijn “Scarz by MIKA”. Scarz juwelen zijn zeer eigen aan de drager, en helemaal uniek. Net zoals een vingerafdruk! Deze persoonlijke juwelen zijn enorm populair en het resultaat van een samenwerking met artieste Annemarie Gevers.

Uit die nauwe betrokkenheid bij de klanten groeide ook een rouw lijn. In een rouw juweel is de as van  een overleden geliefde sereen verwerkt. Het resultaat is een prachtig aandenken.  (hieronder niet afgebeeld)

Sinds hun academiejaren is er ontzettend veel veranderd in het leven van deze vriendinnen, maar ze ontwerpen nog elke dag samen en de pop-up baten ze om beurten uit zodat er een gezonde work-life balans is voor beide.

MIKA juwelen kan je bekomen via de webshop, homeparties en via hun leuke pop up in Mechelen. Twee jaar geleden kon je de MIKA pop up terugvinden in de Geitestraat en nu hebben ze een vast stekje in de Borzestraat 26. MIKA Mechelen in de eindejaarsperiode is duidelijk een schot in de roos want de verkoop loopt goed. Als bonus genieten ze gezellig mee van de gezellige sfeer in onze stad.

dscf0522

Je kan de pop up nog zeker bezoeken tot 15 januari.

MIKA juwelen
Borzestraat 26
2800 Mechelen
https://www.facebook.com/JuwelenMika

Auteur en foto’s: Karin Van Hees

Een gedachte over “Pop up: Even wegdromen met de juwelen van Mika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.