De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto

De Krewelligen Bidet: Vegan fast food in Mechelen

Hoewel ik een fervente bbq-liefhebber ben en al menig bbq-feestjes achter de rug heb deze zomer, kon ik het toch niet laten om eens te proeven van het vegetarisch en veganistisch eten die ze serveren in de Krewelligen Bidet in de Sint-Katelijnestraat 72 in Mechelen. Ik had al veel positieve verhalen gehoord en je zou naar het schijnt het vlees niet missen in hun gerechten.

“We bieden zoals klanten zeggen, comfort en street food, simpele (h)eerlijke veggie en vegan gerechten“, zegt Luc Proost, de Chef-kok van de Krewelligen Bidet.  Buiten de Vöner, die ze invoeren vanuit Berlijn (het mekka van vegan food) maakt Luc zelf alles vers.

“Ik heb een hart voor dieren en ben al 36 jaar vegetarisch. Voor mijn plezier moet niets lijden of doodgaan”, zegt Luc. Met de Krewelligen Bidet gaat hij zelf een stapje verder. Op de vegetarische vol-au-vent na is alles veganistisch.

“De gerechten in de Krewelligen Bidet tonen aan hoe smaakvol en lekker vegan food kan zijn. Het zijn diervriendelijke, eenvoudige en simpele gerechten”, zegt zijn meewerkende partner Chris Mylleville.

Ik hou wel eens van een burger, dus koos ik voor de Bidet Burger. Aan smaak ontbrak hij niet. Een echte smaakbom met een krokant korstje. Daar hou ik wel van. De verse ongeschilde frietjes van organisch geteelde aardappelen en de vegan mayonaise of veganaise maakten het gerecht compleet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch wel enigszins verrast was. Voor herhaling vatbaar, want ik ben toch zeer benieuwd naar de andere vegan gerechten.

De Krewelligen Bidet
Sint-Katelijnestraat 72
2800 Mechelen
0494 61 78 28
www.facebook.com/krewelligen.bidet 

Openingsuren
donderdag  18 u – 22 u
vrijdag  18 u – 22 u
zaterdag  12 u – 14 u en 18 u – 22 u
zondag 18u – 21u

Auteur: Stijn Bevernage

De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto De Krewelligen Bidet - Veggie Fast Resto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.