+400°C vonken en vuur bij Magma in Borzestraat

Wie topchef Maarten Van Essche en zijn zakenpartner en CRU-founder Jules Colruyt loslaat op een horecapand in de Borzestraat, krijgt vonken. Letterlijk dan, want heel de zaak is gebouwd rond een monument van een houtoven die ervoor zorgt dat Magma met zijn +400°C wel eens de warmste plek van Mechelen zal zijn. Dat het ondernemersduo volop de kaart van duurzaam en lokaal ondernemen trekt, draagt daar zonder twijfel toe bij.

Met Magma is Maarten Van Essche niet aan zijn proefstuk toe. Na stages bij toprestaurants als Noma (Kopenhagen), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Bar et Boeuf (Monaco) en de opstart van pop-up restaurants als Les Petits Ruisseaux, De Zwaan, Radar en Wilder at the Villa brandde het vuur in Maarten als nooit tevoren. De energie waarmee hij samen met zijn zakenpartner Jules Colruyt Magma leidt, bewijst hoe gedreven het tweetal is. De zaak blinkt dan ook uit in een stevig staaltje stoere keuken. Met een menu dat opgedeeld is in appetizers, stoved, fired en cold komt elke liefhebber van pure, krachtige gerechten aan zijn trekken.

What you see, is what you get. De open keuken duidt aan dat het team niets te verbergen heeft. Wie hier eet, weet dat hetgeen hij of zij op het bord krijgt lokaal geteeld is. Van het menu dat gebaseerd is op de productie van lokale landbouwers, de kleding van het personeel, het porselein, tot jawel, zelfs de handzeep en het toiletpapier: alles is bio en staat in het teken van een zo eerlijk mogelijke klantenervaring. Dieren staan zeker niet in groten getale op de kaart, en als je ze vindt, kun je er van op aan dat ze van kleinschalige teelt komen. Het duo is dan ook fier om multinationalvrij te kunnen opereren in hun horecazaak in de Borzestraat. Op deze warmste plek van Mechelen is het hart voor lokale, duurzame producten nooit veraf.

Magma
Borzestraat 5
2800 Mechelen
www.magma.be
www.facebook.com/magmamechelen/
www.instagram.com/magma_mechelen/

Open van donderdag t.e.m. maandag, telkens vanaf 17u

Auteur: Laura Terlaeken (Crushing Content)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.