UMA – Scandinavisch en Belgische mode

Enkele weken geleden ontmoete ik Loesje tijdens een opleiding voor handelaars. Ik had nog nooit van UMA gehoord en toen ik later haar winkel bezocht, stond ik toch versteld van de mooie uitstraling die UMA biedt.

Loesje De Vriese is zeker een dame die van aanpakken weet. Ik denk dat het komt doordat ze uit een wel vrij hoge marketing functie komt bij Samsung. “Toen ik zwanger werd van onze tweeling, vroeg ik me af of ik wel terug wou gaan naar mijn veeleisende job binnen Samsung. Als mensen dan aan mij vroegen wat ik dan wilde doen, dan kwam ik altijd terug op een winkel openen. Ik vroeg me enkel af of het wel realistisch zou zijn.”

“Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik er gewoonweg voor gegaan. Ik wist eerst niet goed hoe ik er aan moest beginnen, maar door mijn connecties binnen Samsung heb ik uiteindelijk toch alles kunnen regelen om van start te gaan.”

“Als laatste zocht ik nog een geschikt pand. Antwerpen was geen optie voor mij, gezien ik niet in de massa wou verdwijnen. Ik heb dan in Humbeek gezocht, maar vond daar niet echt mijn ding. Ik kende Mechelen niet, maar daardoor ben ik wel in Mechelen beginnen rondkijken. Mechelen zit echt in de lift, je voelt dat. Via MEST-platvorm voor ondernemers ben ik dan op het pand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat terecht gekomen. Alles moest echter nog verbouwd worden. Wij hebben dit in zeer korte tijdspanne kunnen realiseren. Ik herinner me nog goed dat we hadden besloten om op 18 oktober open te gaan en dat er tot 11 oktober nog geen ramen waren geplaatst. In die periode moest ik echt alles gelijktijdig combineren: verbouwen, kledij aankopen, tweeling en gezin.”

Met de moordende concurrentie van online zaken is het niet makkelijk een nieuwe kledingzaak uit de grond te stampen. “Soms denk ik: waar ben ik aan begonnen? Maar ik zie wel de nood aan bakstenen winkels. Mensen snuisteren nog eens graag in plaats van alles online te kopen.” Bij UMA kan je beiden.

UMA brengt Scandinavische mode, minimalistisch, welke aansluit bij de eigen kledingstijl van Loesje.  Daarnaast zoekt ze talent op eigen bodem, design merken van Belgische ontwerpers om haar collectie aan te vullen. Heb je geen tijd om naar haar winkel te komen in Mechelen? Geen nood! Je kan ook online aankopen.

Webshop: www.uma-store.be

Winkel
UMA
Onze-Lieve-Vrouwestraat 82
2800 Mechelen
+32 (0) 475 28 78 01
info@uma-store.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.