BAR KLAK Mechelen

Nieuw! BAR KLAK geeft Klakkenhuis terug aan de Mechelaar

Auteur en Foto’s: Stijn Bevernage

Ik tref Wouter enkele dagen geleden aan in het Klakkenhuisje, volop in de verbouwingen. Ik denk dat er wel 10 man in dat smal huisje aan het werk was. Alles om binnen enkele dagen, vandaag zaterdag 19 maart 2016, open te kunnen gaan. Wouter Huyghe (36 jaar) is de nieuwe uitbater van het Klakkenhuisje dat vanaf nu bekend zal zijn als BAR KLAK. Samen met Kevin Put (30 jaar) willen ze het Klakkenhuisje terug aan de Mechelaar geven.

“Met BAR KLAK willen we terug wat meer leven in het Klakkenhuisje brengen. Het is toch een historisch monument en een pand dat nauw aan het hart ligt van vele Mechelaars. Met deze bar willen we het terug aan iedereen geven.”

Wouter heeft steeds in de reclame gewerkt als copywriter en vroeg zich onlangs af of dat wel is wat hij voor de rest van zijn leven zou willen doen. “Ik was het beu om in vergaderzalen te zitten. Ik wou echt meer met mijn handen gaan werken in plaats van achter een bureau. Ik heb 2 jaar als barman gewerkt bij Il Cardenale en ondertussen was ik dus hier en daar aan het uitkijken wat ik zou kunnen doen. Toen ik hoorde dat Ivo Van Itterbeeck het Klakkenhuisje had gekocht, heb ik meteen contact met hem opgenomen met BAR KLAK als resultaat.”

Gezien het een klein pand is, midden in het centrum van Mechelen, zal de focus vooral op “on-the-go” liggen. “We richten ons naar de pendelende Mechelaar. Alles wat we serveren kan als take-away meegenomen worden. Binnen hebben we wel enkele zitplaatsen, maar de bedoeling is dat je al rechtstaand kan consumeren. Een beetje zoals ze in de Zuiderse culturen doen. We serveren onder andere koffie, je kan je eigen havermout ontbijt samenstellen, maar we zijn niet heiliger dan de paus. Je kan dus evengoed een biertje of cava’tje komen drinken of je tegoed doen aan één van onze guilty pleasures tijdens de lunch.”

Wouter voelt zich echt thuis in Mechelen. “Ik was de files naar Brussel beu en ben nu echt blij dat ik in Mechelen woon en werk. Ik hoop dat ik met BAR KLAK een hotspot voor de Mechelaar kan creëren, maar evengoed voor toeristen en pendelaars.”

Vandaag, zaterdag 19 maart 2016, kan je voor het eerst in BAR KLAK terecht. En als je tussen 16u en 18u langskomt met een “klak” op uw edel hoofd, dan krijg je een leuke attentie bovenop je eerste drankje. Dus haal je klak maar boven en tot straks bij BAR KLAK.

Auteur en Foto’s: Stijn Bevernage

BAR KLAK
Schoenmarkt 5/6
2800 Mechelen
0493 44 82 63
www.barklak.be
facebook.com/Bar-Klak-1691215717800922/

BAR KLAK Mechelen BAR KLAK Mechelen BAR KLAK Mechelen BAR KLAK Mechelen BAR KLAK Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.