Smaak Mechelen

Nieuw! Het Prinsenhof Mechelen krijgt Smaak!

Elke keer ik in Mechelen ronddwaal, kom ik voorbij het Prinsenhof. Dit prachtige pand stond geruime tijd te koop. In mijn wildste dromen had ik het pand al lang gekocht, maar daar is sinds kort een einde aan gekomen dankzij Sarah en Bart die er samen “Smaak” in zullen brengen.

En daarmee bedoel ik dan zowel figuurlijk als letterlijk, want hun nieuwe zaak heet effectief Smaak. Ik was super benieuwd, want wie-o-wie heeft mijn droompandje bezet? Een week voor de opening sprak ik vol nieuwsgierigheid met hen af op een zondagochtend…

Toen ik binnenstapte, overviel mij een oase van rust, ondanks de vele half-uitgepakte dozen die her en der verspreid stonden. De winkel was half ingevuld. Ze hadden dus nog wel wat werk voor de boeg, maar je zag aan hun gezichten dat ze het beiden enorm zagen zitten.

Maar wat brengen ze nu met Smaak?

“We willen met Smaak een totaalbeleving brengen rond keuken met onder andere duurzaam keukenmateriaalfood, kookworkshops en degustaties. Bij al onze producten kan je het verhaal lezen achter de producten, want we vinden het heel belangrijk dat je weet wat je koopt, waar de producten vandaan komen zodat je echt weet dat ze duurzaam gemaakt werden. Achteraan in de winkel kan je in ons salon even rustig bekomen terwijl je onze koffie en thee kan proeven. De meeste van onze producten zijn Scandinavisch getint met merken zoals Rig-Tig, Nute en Bolia. Zelfs onze koffie en thee komen uit Denemarken.”

Dat Sarah afkomstig is uit Leuven houdt haar niet tegen om een zaak in Mechelen te beginnen, integendeel. “Ik ben liever in Mechelen dan in Leuven. Leuven is echt een studentenstad en minder leuk om er te wonen en te werken. Mechelen is veel aangenamer en rustiger en daar hou ik wel van. Ik moet zeggen dat ik toch wel van de eerste moment verkocht was aan Mechelen.”

Sarah Vandendael (26 jaar) werkte voordien als project manager in hetzelfde bedrijf als haar vriend Bart Verbruggen (30 jaar), die er als web developer werkt. “Mijn droom was altijd om naar het buitenland te vertrekken, maar door omstandigheden gaat dit voorlopig niet door. We zijn dan beginnen nadenken over wat ons echt gelukkig maakt en we kwamen onmiddellijk bij de keuken uit. Ik kook graag en heb zelfs een opleiding patisserie gevolgd. Met de instelling om onze passie voor de keuken over te brengen aan andere mensen en ze daarmee gelukkig te maken, zijn we op het idee gekomen om Smaak te beginnen. Mijn vriend Bart zit op dezelfde golflengte qua stijl, concept en de voorliefde voor de keuken.”

Buiten het duurzaam keukenmateriaal en food, die ze beneden zullen verkopen, kan je ook inschrijven voor workshops en degustaties. “De workshops en degustaties zullen boven doorgaan. We hebben een volledig uitgeruste keuken op het eerste verdiep en een mooie zaal waar de workshops en degustaties kunnen doorgaan.”

Zo staan nu al op het menu een chocoladeproeverij (22 april), een workshop caligrafie (30 april), een degustatie caffungi (9 april) en een degustatie Eat Cln (14 april).

Smaak gaat open vanaf 2 april. Ik kijk er alvast naar uit. Jullie ook?

Auteur en Foto’s: Stijn Bevernage

Smaak
Het Prinsenhof
Guldenstraat 21
2800 Mechelen
info@smaakmechelen.be
www.smaakmechelen.be

Smaak MechelenSmaak MechelenSmaak Mechelen Smaak Mechelen Smaak Mechelen Smaak Mechelen Smaak Mechelen

Een gedachte over “Nieuw! Het Prinsenhof Mechelen krijgt Smaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.