Camogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteiten

Nieuw! Camogli tilt take-away pasta naar hoger niveau

Als je Camogli hoort, dan gaat er absoluut een lichtje branden. Ik denk meteen terug aan het super gezellig Italiaans restaurantje waar je overheerlijke Italiaanse gerechten kon eten. Het restaurantje bestaat niet meer, maar Dominique, eigenares en kok, is nu een nieuw hoofdstuk begonnen met een afhaal voor Italiaanse specialiteiten. Samen met Larisa, die nu meer dan 10 jaar in de zaak werkt, beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk.

Vorige week stapte ik de nieuwe zaak Camogli, gelegen in centrum Mechelen in de Lange Schipstraat 6, binnen en de frisse kleuren van het interieur gaven mij een instant vrolijk gevoel. Ik had nog niet gegeten, dus de ideale gelegenheid om één van de pasta’s en een mozzarella salade uit te proberen.

Alles wat we serveren is vers. Ik ga de basilicum voor onze vers bereide pesto bijvoorbeeld zelf gaan halen op de vroegmarkt. ’t Is ook zo dat ik het heb geleerd van de Italiaanse mama’s thuis, waarvan ik heb leren koken. Van hen heb ik de meest populaire Italiaanse gerechten leren maken. Gerechten die telkens met volle liefde en kwaliteit bereid werden.”

En het is die liefde en kwaliteit die Dominique ook in haar gerechten steekt. Je proeft werkelijk dat alles vers gemaakt is met pure smaken zoals het moet zijn. Echt lekker! En voor die kwaliteit hoef je absoluut niet veel te betalen bij Camogli. Alle gerechten kan je meenemen tussen de 5 en 12 euro.

“We willen echt wel mikken naar het take-away verhaal, het streetfood verhaal, want mensen hebben minder tijd, zijn vaak meer gehaast en op die manier wil ik hen toch een kwalitatieve verse en gezonde maaltijd geven. Even rust en genieten tijdens een drukke dag.”

Voor wie toch iets meer tijd heeft, kan altijd binnen bij Camogli eten aan één van de 5 hoge tafeltjes tegen het raam en daar heb ik volop kunnen genieten van mijn overheerlijk pasta’tje en mozzarella salade. Toen er andere klanten binnenkwamen ontstonden er spontaan leuke gesprekken met elkaar en als we het dan over het eten hadden, dan konden ook zij enkel beamen dat het echt lekker was.

Ik denk dat ze alvast enkele vaste klanten bij hebben, nu jullie nog 😉

Ohja, en wie graag wil weten waarvan de naam Camogli komt, moet ongetwijfeld onderaan de foto’s even verder lezen 🙂

Auteur en foto’s: Stijn Bevernage

Camogli Mechelen
Italiaanse Meeneemspecialiteiten
Lange Schipstraat 6
2800 Mechelen
015 43 07 30
Ma – Za : 10u – 18u30
Zondag gesloten
https://www.facebook.com/CamogliMechelen

Camogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteitenCamogli Mechelen - Italiaanse meeneemspecialiteiten
Camogli is een klein vissersdorpje in het noorden van Italië en heeft haar naam te danken aan het feit dat de mannen telkens op zee waren om te vissen. De vrouwen zaten thuis voor hun huisjes naast elkaar te babbelen. Zo noemden ze de huisjes “Casa del mogli”:

  • Casa = huis
  • del = van
  • mogli = vrouw (spreek uit als “moli” zonder de g)

 

Een gedachte over “Nieuw! Camogli tilt take-away pasta naar hoger niveau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.