Vertelles

Vertelles definitief in Mechelen

Ik had al veel gehoord en gelezen over Vertelles en het plantenasiel. En toen de winkel verhuisde was ik toch even benieuwd naar het echte verhaal achter Vertelles. Dus werd ik met alle plezier uitgenodigd op koffievisite bij Elles 🙂

In april 2015 opende Elles de Koe haar pop-up store Vertelles in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en sinds vorige maand heeft ze zich definitief gevestigd in nummer 74. Elles heeft op veel verschillende plaatsen gewoond maar haar gevoel heeft haar toch definitief naar Mechelen geleid. “Toen ik voor het eerst hier kwam, voelde ik dat er iets staat te gebeuren in Mechelen en omdat ik altijd al een eigen zaak wou, heb ik gekozen om Vertelles in Mechelen op te starten.”

Vertelles is meer dan alleen een winkel, het is een totaalconcept rond eigenhandig gemaakte liefdevolle producten. De producten bij Vertelles zijn steeds tot de bron te traceren en vallen allemaal onder de noemer “fairtrade”. “Het spreekt mij persoonlijk enorm aan dat mensen eigenhandig iets kunnen produceren. Als men dan nog eens met gerecycleerde producten werkt, dan ben ik helemaal verkocht, want er is al zoveel op de wereld. We leven tegenwoordig echt in een wegwerpmaatschappij. De producten die men snel, goedkoop en in massa produceert hebben geen karakter, hebben geen verhaal. Mijn missie bestaat er in om toch producten met een sterk verhaal te vinden en als ik ze vind, dan verkoop ik ze in mijn winkel.”

En de naam van haar winkel is niet zomaar gekozen. “Vertelles”, is wat de opa van Elles steeds vroeg bij een familiebezoekje. En dit wil gewoon zeggen “Vertel eens”, maar dan in het Hollands.

Er schuilt dus meer achter Vertelles. Met haar winkel wil ze de verhalen van andere ondernemers kunnen doorvertellen. Het is als het ware een sociaal experiment rond bewustwording rond de zelf ontworpen en zelf geproduceerde producten. “Mensen zouden meer bewust moeten zijn dat bijvoorbeeld een handgemaakte sjaal niet aan dezelfde prijs kan verkocht worden dan een sjaal in massa geproduceerd.”

En Elles, ja zij blijft uiteraard ook veel leuke dingen maken. Haar specialiteit is kledij en dan zie ik veel kleurrijke zaken in de rekken hangen. Het maakt me echt vrolijk. Even zijn we de diepgang over haar producten vergeten en zien we enkel nog leuke vrolijke kleedjes hangen.

Ik zou zeggen, als je graag iets wil geven waarvan je exact wil weten wat het verhaal erachter is of als je gewoonweg zeker wil zijn van een fair gemaakt kwalitatief product, dan moet je beslist bij Vertelles binnenspringen.

Vertelles
Onze-Lieve-Vrouwestraat 74
2800 Mechelen
Wo-Za: 11:30 – 18:00
https://www.facebook.com/Vertelles-Mechelen-1521416778116308

VertellesVertelles Vertelles
Vertelles Vertelles
Vertelles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.